DizzyData Support & FAQ

Support

Veelgestelde vragen

Functionaliteiten

 • Welke bestanden kan ik met DizzyData verwerken?

  U kunt o.a. de volgende soorten documenten laten verwerken, PDF, TIFF, BMP, JPEG, PNG XLS, XLSX, DOC, DOCX, MT940 en UBL.

 • Hoe kan ik facturen sturen naar DizzyData?

  Elke onderneming in DizzyData krijgt een eigen e-mailadres, waar de facturen naartoe kunnen worden gestuurd. Ook is het mogelijk om de facturen te slepen (drag & drop upload) naar de juiste onderneming in DizzyData. Natuurlijk is er ook de app om facturen te uploaden.

 • Is het mogelijk om in DizzyData een goedkeuring stroom voor facturen in te richten?

  Ja, dit is mogelijk. U kunt op basis van klantnummer, grootboek, kostenplaats, totaalbedrag of project een goedkeuring stroom voor facturen inrichten.

 • Kan ik meerdere boekhoudpakketten koppelen in één DizzyData omgeving?

  Ja, in één DizzyData omgeving kunt u meerdere boekhoudpakketten koppelen.

 • Is DizzyData goed in staat om buitenlandse facturen te herkennen?

  Ja, door onze manier van herkennen is het geen probleem om buitenlandse facturen te herkennen. Uiteraard is het gecompliceerder voor onze software om te herkennen aangezien de opbouw niet altijd hetzelfde is. Echter bieden wij u altijd de mogelijkheid om deze facturen kosteloos te laten ‘trainen’.

 • Op dit moment heb ik al meerdere ondernemingen gekoppeld aan een andere scan en herken oplossing, hoe kan ik vlekkeloos overstappen naar DizzyData?

  Als uw huidige leverancier het archief van uw ondernemingen kan aanleveren, dan zullen wij dit archief importeren in DizzyData, zodat er geen data verloren gaat. Als aanvulling is het mogelijk om uw personeel in groepsverband te trainen om er zo voor te zorgen dat juist voor hen de transitie naar DizzyData zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

 • Ik heb veel klanten die gecompliceerde samengestelde facturen binnen krijgen, hoe gaat DizzyData hiermee om?

  DizzyData kan veel van deze gecompliceerde facturen recapituleren tot een UBL bestand, waarna de factuur altijd 100% herkend wordt en er geen handmatige acties meer aan te pas hoeven te komen.

 • Wanneer ik of een andere klant van DizzyData een aanpassing maakt bij een bepaalde leverancier, plukt elke afnemer hier de vruchten van?

  DizzyData is een zelflerend systeem en wordt steeds slimmer. DizzyData werkt met één online platform, er zijn geen losse ‘on premise’ installaties per klant. Dat houdt in dat alle ‘slimme’ informatie die gebruikt wordt om documenten van de ene klant te herkennen ook direct voor alle andere klanten beschikbaar is.

 • Stel ik pas de stamgegevens van mijn leverancier aan in het boekhoudpakket, is dit dan ook zichtbaar in DizzyData?

  Jazeker, DizzyData en uw boekhoudpakket hebben een real-time koppeling waardoor een verandering in het boekhoudpakket ook zichtbaar is DizzyData. Sterker nog, het werkt ook andersom, als u de stamgegevens van een leverancier aanpast in DizzyData, dan is dit ook zichtbaar in uw boekhoudpakket.

 • Moet ik handmatig de juiste grootboekrekening invoeren bij elk boekingsvoorstel?

  Nee dit is niet nodig, als u eenmalig de juiste grootboekrekening opslaat bij de leverancier, dan voert DizzyData deze grootboekrekening automatisch in bij de volgende boeking.

 • Als ik een grootboekrekening, kostenplaats of project wil invoeren in DizzyData, moet ik dan mijn boekhoudpakket ernaast houden voor de gegevens? Ik weet deze namelijk niet uit mijn hoofd.

  Dat is niet nodig, DizzyData haalt deze gegevens uit uw boekhoudpakket. Als u daarom een getal of letter invoert geeft DizzyData verschillende suggesties die van toepassing zijn op de ingevoerde getallen of letters.

 • Het gebeurt regelmatig dat er inkoopfacturen van nieuwe leveranciers binnenkomen. Hoe gaat DizzyData hier mee om?

  DizzyData geeft op basis van de beschikbare gegevens op de factuur een suggestie voor de leveranciersnaam, dit is mogelijk omdat er koppeling is met de KBO. Als leveranciersnummer zal het eerstvolgende beschikbare leveranciersnummer uit het boekhoudpakket worden geadviseerd.

 • Als een factuur door meerdere personen moet worden goedgekeurd, kunnen zij dan ook een opmerking meegeven voor de volgende persoon die moet goedkeuren?

  Ja dat is mogelijk, in het goedkeuren scherm is het mogelijk om een opmerking toe te voegen, zowel bij goedkeuring als bij afkeuren van de factuur. Deze opmerkingen en de namen van de personen die de factuur goedgekeurd hebben, zijn later ook zichtbaar op de geboekte factuur die zichtbaar is in het boekhoudpakket.

 • Hoe weet mijn collega dat er een factuur voor klaarstaat om te goedkeuren?

  Elke ochtend ontvangt uw collega een e-mail met welke facturen er klaarstaan in de goedkeuringstroom. Deze collega ontvangt alleen bericht van de facturen die voor hem/haar specifiek klaarstaan.

 • In mijn huidige boekhoudpakket is er geen mogelijk om een online archief bij te houden, hoe werkt dit bij DizzyData?

  Alle verwerkte facturen in DizzyData worden automatisch naar het online archief van DizzyData verstuurd. Buiten de verwerkte facturen is het ook mogelijk om andere documenten op te slaan in het DizzyData archief, zoals bijvoorbeeld bankafschriften of correspondentie met de belastingdienst. Zo heeft u toch altijd alles in een online archief staan.

 • Is DizzyData online of on-premise software?

  DizzyData is een online platform dat zelflerend is. De aanpassing die u doet, is ook direct beschikbaar voor anderen en vise versa. U hoeft ook geen hardware aan te schaffen en software te installeren om met DizzyData te werken.

Tarieven

 • Ik twijfel nog of DizzyData wel bij mijn bedrijf past, is het ook mogelijk om DizzyData een periode te testen?

  Het is zeker mogelijk om DizzyData gratis te proberen. Mocht u na deze proefperiode toch tot de conclusie komen dat DizzyData niet de oplossing is die u zoekt, dan worden er over deze proefperiode geen kosten in rekening gebracht.

Overig

 • Op dit moment heb ik al meerdere administraties gekoppeld aan een andere scan en herken oplossing, hoe kan ik vlekkeloos overstappen naar DizzyData?

  Als uw huidige leverancier het archief van uw administraties kan aanleveren, dan zullen wij dit archief importeren in DizzyData, zodat er geen data verloren gaat. Als aanvulling is het mogelijk om uw personeel in groepsverband te trainen om er zo voor te zorgen dat juist voor hen de transitie naar DizzyData zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

 • Hoe gaan jullie, bij vertrek, om met het overnemen van het digitale archief?

  Er zijn een aantal manieren mogelijk. Archief handmatig downloaden (kosteloos). Wij downloaden het voor u en versturen het in een Zip-bestand. Dit bestand kunt u weer importeren in uw nieuwe pakket (€50,00). Online behouden van het archief in DizzyData (€1,00 per administratie per maand).

Veiligheid

 • Hoe veilig is DizzyData en waar wordt mijn data opgeslagen?

  De DizzyData applicaties zijn gehuisvest in gecertificeerde datacenters van Amazon Webservices in Frankfurt. Iedere schakel in de applicaties van DizzyData en de onderliggende infrastructuur is dubbel uitgevoerd. Alle klantgegevens worden binnen de EU opgeslagen, er worden dagelijks backups gemaakt.

Probeer DizzyData nu gratis!

Probeer nu!

Onze referenties