Case van Crowe Spark

Dizzydata zorgt ervoor dat wij op piekmomenten documenten in enkele minuten kunnen verwerken.

Bekijk hier ook de video van Crowe Spark!

Dit is Crowe Spark.

Crowe Spark is een erkend accountantskantoor met filialen in Mechelen, Brussel en Antwerpen. Het kantoor telt ongeveer 25 medewerkers en richt zich op twee belangrijke doelgroepen, namelijk: lokale – en internationale KMO vennootschappen. Kortom Crowe Spark richt zich op groeiende KMO bedrijven die al dan niet kiezen voor een verdere internationale uitbreiding. Buitenlandse bedrijven die in België willen starten of bedrijven uit België die de stap naar het buitenland willen zetten. Het bruisende internationale netwerk zorgt er voor dat Crowe Spark hen gemakkelijk buiten de landsgrenzen kan bedienen.

Wie bij Crowe binnenkomt ziet dat zij geen traditioneel accountantskantoor zijn. Nee het is een modern kantoor dat al een aantal jaar de digitale kaart trekt. Iets wat je terug ziet in de inrichting van hun kantoor.

Crowe Spark over het werken met Softwareoplossingen.

Software kent een belangrijke positie binnen het kantoor. Het neemt repetitieve werkzaamheden weg en zorgt er voor dat Crowe Spark productiever en zonder achterstand werkt. Het resultaat: Meer tijd en aandacht voor de klant.

De IT toepassingen die zij daarbij gebruiken ondergaan een continu controle proces. De ontwikkelingen op de markt worden op de voet gevolgd en als er nieuwe handige tools lijken te zijn dan zullen zij de eerste zijn om de mogelijkheden te bekijken en te testen. Werkt het en is men overtuigd van de meerwaarde dan wagen zij de kans. En ja, het kan voorkomen dat een bepaalde keuze misschien niet de juiste was. Op dat moment nemen zij dan ook de beslissing om die toepassing stop te zetten. Het heeft geen zin om te blijven werken met toepassingen die niet matchen met het kantoor. In dat geval wordt er een alternatief gezocht.

Crowe Spark heeft het voordeel met een dynamisch en gedreven team te werken. Nieuwe software wordt door enkele medewerkers gedurende een paar maanden getest. Op die manier creëer je betrokkenheid en ambassadeurs onder je werknemers.

“Het is belangrijk dat medewerkers aangeven of de software goed werkt of niet en dat we het niet van boven naar beneden door duwen. Inspraak zorgt ervoor dat we steeds de juiste software kunnen selecteren en weerhouden”

Crowe Spark over de veranderende rol van accountants.

Het duurt niet lang meer voordat alle facturen in een digitaal formaat moeten worden aangeleverd. Als dat zo is dan kunnen de facturen evengoed rechtstreeks naar de fiscus verzonden worden die dan de BTW gegevens opgeeft. In enkele andere EU landen is dit al de realiteit. Het is slechts een kwestie van tijd voordat België volgt.

Door de transitie worden administratieve zaken weggenomen en vindt er een verschuiving plaats in het profiel van de accountant. Waar de accountant eerst voornamelijk een uitvoerende rol had met het verwerken van documenten heeft hij/zij nu een adviserende rol. Deze transitie zal de komende jaren alleen nog maar versnellen. Daarnaast is er een bijkomende vraag naar mensen met een achtergrond in de IT. De gevolgen? De ‘war for talent’ wordt alleen maar groter door de vraag naar meer gespecialiseerde profielen. Er is nu al een tekort aan accountants die de juiste kennis hebben en deze kennis kunnen overbrengen, kunnen meedenken met de klant en ook nog eens commercieel en ondernemend zijn.

Crowe Spark over het veranderende businessmodel

De trends en ontwikkelingen hebben natuurlijk ook gevolgen voor de businessmodellen van accountants, die zijn aan het veranderen. Naar onze verwachting zal er steeds meer met Value Billing worden gewerkt. Aan werkzaamheden wordt een bepaalde waarde toegekend en er zal meer met pakketprijzen gewerkt worden. Bepaalde adviezen zullen we dus verkopen aan marktconforme prijzen. Productcreatie, waarbij we bepaalde pakketten van diensten zullen bundelen en aanbieden, wordt daarmee belangrijk.

“Er valt geen meerwaarde te halen uit het verwerken van documenten. Ons geeft dat geen voldoening en de klanten willen hier steeds minder voor betalen. Onze positie in de markt vraagt gewoon om hier op in te spelen.”

Crowe Spark over de rol van DizzyData binnen het kantoor.

Crowe Spark streeft altijd een zo hoog mogelijke efficiëntie na. Dizzydata zorgt er voor dat zij op piekmomenten documenten in enkele minuten kunnen verwerken. Andere geteste software deed er aanzienlijk langer over. Deze verhoogde vorm van efficiëntie is de drijfveer om met deze software aan de slag te gaan. Daarnaast zit iedereen op het zelfde platform en is de workload in één blik te overzien. Zo kunnen collega’s onderling elkaar bijstaan en helpen waar nodig.

“Dizzydata is een scanning software, die een voorstel opmaakt en de boeking samen met de PDF doorstuurt naar de boekhoudsoftware. In ons geval Exact Online. Dit loopt zeer vlot en intuïtief waardoor het prettig werken is. Ook klanten vinden hun weg goed door de bereikbaarheid en de eenvoud van aanleveren.”